Vaarroutes

Startpunt in Groningen bij de Gemeentelijke Trailerhelling naast Praxis Dampsterdiep. 

Advies Vaarroute:


Kleine route beschrijving:
Via deze route komt u langs de brandweerkazerne van Groningen als u verder vaart komt u nog en kleine haventje tegen waar allemaal mooie boten liggen, vanaf hier vaart u steeds verder de binnen stad in en wordt het uitzicht ook steeds mooier. Bij het haventje is er ook mogelijkheid om maar de wc te gaan. Naar het haventje komt u op en Kruizing hier moet u rechtdoor. Als u rechtdoor vaart komt u uit bij het Groninger Museum (rechts) links ziet u het station van Groningen ook bij het station is er mogelijkheid om naar de wc te gaan. Als u rechtdoor blijft varen komt u uit bij de roeivereniging hier is genoeg ruimte om de boot te draaien en kunt u weer richting de startlocatie gaan. Als u bij de roeivereniging bent aangekomen bent u 1 uur onderweg u heeft nu ook weer 1 uur de tijd om terug te varen.

Mocht u toch en andere route nemen waardoor u onder de bruggen door moet is dit op eigen verantwoordelijkheid.

Bedieningstijden bruggen Groningen,

Bedieningstijden:

1 mei tot 1 oktober

  • Maandag t/m zaterdag: 09:00 – 12:00, 13:00 – 16:00, 17:30 – 19:00 uur
  • Zon- en feestdagen (konvooivaart): Van Reitdiep naar Zuiderhaven: 09:00, 13:00 en 16:00 uur en van Zuiderhaven naar Reitdiep: 10:30, 14:30 en 17:30 uur.

1 oktober tot 1 mei

  • Maandag t/m zaterdag: 09:00 – 12:00 en 13:00 – 16:00 uur.
  • Zon- en feestdagen: Geen brugbediening.

LET OP! De bedieningstijden kunnen soms afwijken wij adviseren om hier goed van te voren naar te informeren.

Als u gebruik maakt van de bruggen om zo u vaarroute aan te passen dient u er zelf voor te zorgen dat u op tijd bij de brug bent op de bedieningstijden. Wij adviseren daarom om onze advies route te volgen uit ervaring is namelijk gebleken dat de brugwachters het niet zo nauw nemen met de bedieningstijden. Waardoor de kans bestaat de u te laat weer terug bent of vast komt te zitten.